Catan™, DK

Model/varenr.: LPFI403

Spillerne forsøger at blive den dominerende magt på øen Catan ved at bygge bosættelser, byer og veje. Ved hver tur kastes der terninger for at bestemme, hvilke ressourcer øen producerer. Spillerne samler disse ressourcer (kort) - træ, korn, mursten, får eller sten - for at opbygge deres civilisationer for at nå op på 10 sejrspoint og vinde spillet.

Opsætningen omfatter tilfældig placering af store sekskantede fliser (hver med en ressource eller ørkenen) i en bikubeform og omgiver dem med vandfliser, hvoraf nogle indeholder udvekslingshavne. På hver ressourceflise placeres talskiver, som svarer til terningekast (der anvendes to 6-sidede terninger). Hver spiller får to bosættelser (tænk, huse) og veje (pinde), som på skift placeres på skæringspunkter og grænser af ressourcefliserne. Spillerne samler en hånd ressourcekort baseret på, hvilke sekskantplader deres sidst placerede hus støder op til. En røverbonde placeres på ørkenflisen.

En tur består af eventuelt at spille et udviklingskort, kaste terningerne, alle samler (måske) ressourcekort baseret på kastet og placeringen af huse (eller opgraderede byer), medmindre der kastes en 7'er, aflevere ressourcekort (hvis det er muligt og ønsket) til forbedringer, bytte kort på en havn og bytte ressourcekort med andre spillere. Hvis der kastes en 7'er, flytter den aktive spiller røveren til en ny sekskantbrik og stjæler ressourcekort fra andre spillere, der har bygget strukturer ved siden af denne brik.

Der optjenes point ved at bygge bosættelser og byer, ved at have den længste vej og den største hær (fra nogle af udviklingskortene) og ved at samle visse udviklingskort, der simpelthen giver sejrspoint. Når en spiller har samlet 10 point (hvoraf nogle kan holdes hemmelige), annoncerer han sin samlede sum og kræver sejren.

 

Antal spillere: 3-4
I alderen: 10+
Spilletid: 60-120 minutter
Sprog: Dansk

Vi anbefaler Gamegenics sleeves/kort lommer til at beskytte dine kort, som du kan finde nedenfor. For at sleeve dette produkt skal du bruge op til:

  • 2 pakker Ruby - Mini European-sized Sleeves, 46 x 71 mm

239,00 DKK
Lager: Ikke på lager
Vægt: 1,177 kg
Passer sammen med
Forslag til dig
Andre købte også
Anmeldelser

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: