Biblios

Model/varenr.: 51028
I dette brætspil er du en abbed af en middelalderlig kloster, du konkurrerer med andre abbeder at samle det største bibliotek af hellige bøger. For at gøre dette, skal du have både arbejderne og ressourcer til at køre en velfungerende scriptorium. At erhverve arbejdere og ressourcer, du bruger et begrænset udbud af doneret guld. Derudover skal du være på god fod med den kraftfulde biskop, der kan hjælpe dig i din søgen.
 
Formålet med spillet er at score flest sejr points, som du optjener ved at besidde det højeste kort værdier i et eller flere af de 5 fem generelle korttyper: Pigmenter (blå), Monks (brun), Forbidden Tomes ( rød), hellige bøger (grøn), Manuskripter (orange). I løbet af spillet, vil du indsamle kort i de forskellige farver; hvoraf nogle du vil du beholde, og andre, som du vil bruge til at købe andre kort. De sejrpoint værdier for hver farve begynder ved 3 point pr. farve, men værdierne ændres under spillet ved brug af "kirkens kort." Der er også guld-kort, der giver dig mulighed for at købe kort af dit valg, hvis du byde højere end dine modstandere i auktionerne. Ved slutningen af ​​spillet, håber du at holde de kort af de mest værdifulde farver.
 
Selve brætspillet er opdelt i to hovedfaser: gavefasen og auktionsfasen. Under gavefase, skiftes spillerne til at vælge kort. På din tur, du tager 1 kort og skal beslutte dig for enten at beholde det eller give det til "fællesområdet" eller sætte det i auktionsbunken til senere. Gavefasen fortsætter indtil alle spillere har taget flere ture og kortene er opbrugt.
 
Ved starten af ​​anden fase: auktionsfasen får hver spiller får en hånd med 12+ kort afhængigt af antallet af spillere. Der vil være en stak kort, der skal bortauktioneres. Kortene bortauktioneres et ad gangen. Hvis et kort som bliver bortauktioneret, ikke er en guld-kort, byder spillerne efter det ved hjælp af deres guld-kort, som de forhåbentligt har indsamlet i gavefasen. Hvis et guldkort kommer på auktion, byder spillere kort for at at forsøge at vinde guld. Her spillere opgive nogle af deres mindre værdifulde ressourcer i et forsøg på at få guld med håb om at bruge guld til at købe mere værdifulde ressourcer. Selvfølgelig vil værdierne af ressourcerne ændres i løbet af spillet ved brug af "kirke-kort", som spillerne kan komme i enten gave- eller auktionfasen. Spillere er ikke tilladt at holde kirke-kort, men skal bruge dem straks til at ændre værdierne af farverne. Dette sikrer, at spillere skal gøre forudsigelser, som passer de tror, ​​de vil vinde eller tabe.
 
Når alle kort i auktionsstakken er blevet bortauktioneret, afslører spillerne deres kort. I hver af de 5 farver, plusser man tallene på deres kortog vinderen i hver farve tager "værdien die", som anvendes i dette brætspil til at holde styr på de farvernes værdier .
 
 

Antal spillere: 2-4
I alderen: 10+
Spilletid: 30 minutter
Sprog: Engelsk

 
139,00 DKK
Lager: Ikke på lager
Passer sammen med
Forslag til dig
Andre købte også
Anmeldelser
13/08/2019

Har kun spillet det få gange. Det bliver bedre og bedre og ender nok på 5 stjerner efter lidt flere spil. Det er lynhurtigt at sætte op og komme i gang hvilket er vigtigt for os. Auktionsdelen fungerer rigtig godt, også for to spillere. Vi vil helt sikkert ofte tage dette spil med hvis vi skal spille med nogle none-gamers, eller bare har brug for noget hurtigt og let. Godt spil!

Tilføj anmeldelse: